keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Thaimaalainen keittiö

Thaimaalaisen keittiön perusta on thairiisi, johon lisätään curreja, kasviksia, kalaa ja äyriäisiä. Thaimaalaisessa keittiössä käytetään hyvin vahvoja makuja mm. limettimehua, korianteria sekä sitruunaruohoa. Nämä kolme makua antavat thaimaalaiselle ruualle sen omainaisen maun. Thaimaalainen ruoka on yleensä myös tulista, erityisesti pienistä chilipippureista nimeltään phrik khii nuu. Chiliä ollaan käytetty thaimaassa myös ruoan syömiskelpoisena säilyttämisessä.

Hedelmäinen curryriisi ja kalapihvit limettikastikkeella

Tehtiin tänään thaimaalaiseen keittiöön kuuluvaa ruokaa curryriisiä ja kalapihvejä. Riisiä maustettiin curryn lisäksi kanaliemikuutiolla ja appelsiini tai ananasmehulla ja muutamilla mausteilla. Valmistetussa ruoassa on paljon thaimaalaisen ruokakulttuurin piirteitä, sillä valmistimme riisiä ja riisin kanssa kalapihvejä. Riisi on thaimaalaisen ruoan perusta ja kala yleinen riisin kanssa joten tämä on varmasti thaimaassa hyvin yleinen ruoka. Riisi valmistettiin risoton tapaan ja kalapihvit paistettiin uunissa noin 15 minuuttia 200 asteessa. Curryriisin valmistus aloitettiin sipulien leikkaaminen ohuiksi renkaiksi tai paloiksi. Sipulit kuumennettiin ja paistettiin öljyssä ja margariinissa jonka jälkeen lisättiin curry ja riisi. Niitä kypsynnettiin sekoittaen pari minuuttia ja lisätyiin loput mausteet ja nesteet (kanaliemi ja hedelmämehu) sitten jätetään kiehumaan vain miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia jonka jälkeen curryriisi on valmis.

Ruoka oli maukasta ja onnistui hyvin. Opin käyttämään hedelmämehua uudella tavalla sekä tekemään uudenlaisia kalapihvejä. Kuvia ruuan valmistuksesta.

Lähteet https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Thaikeittiö ja köksän luokan kirja nimeltä ruoka purjehdus karibianmereltä meksikoon.