torstai 3. maaliskuuta 2016

Karibian keittiöt

Karibialaisen keittiön perinne herkkuja rikastavat maut maailmalta : Afrikasta, Kiinasta, Intiasta ja Euroopasta. Ruokakulttuuriin on vaikuttanut Afrikkalaisten orjien ja Espanjalaisten siirtomaavalloittajien tuomat perinteet. Kaikki trooppiset hedelmät sopivat Karibialaiseen ruokaan. Riisi ja pavut ovat yleisiä aineosia. Ruuanlaitto on rentoa eikä siinä pidetä kiirrettä. 

Karibialainen perinneruoka on runsasta ja konstailematonta. Nykypäivänä ravintolat ovat täynnä pizzoja ja hampurilaisia mutta äidit ja isöäidit kokkaavat silti oman saaren tapojen mukaan.

Karibialaisessa keittiössä käytetään paljon trooppisia hedelmiä. Hedelmiä käytetään jälkiruokina tai sekoitetaan salsaksi ja pilkotaan kala- ja äyriäisruokiin.

MENU

Kuubalaiset lihapullat ja couscous.

Ensin kuumenettiin vesi, öljy ja suola ja siihen sekoitettiin couscous jonka annettiin hautoa hetki jonka jälkeen sekaan laitettiin voita ja annettiin hautua.

Sekoitettiin lihapyöryköiden ainekset kulhossa ja muoltoitiin. Sitten tehtiin kastike lihapullile. Lihapullat ruskistettiin pannulla ja laitettiin pullat kastikkeeseen hautumaan.