keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Intialainen keittiö

                                                                                                 

Yleistietoa


Intialainen keittiö kattaa laajan ja väkirikkaan Intian hyvin monenlaiset maantieteelliset  ja ilmastolliset olot, pitkän historian sekä useita uskontoja ja kulttuureja. Tämän vuoksi Intiassa voidaan sanoa olevan useita ruokakulttuureja. Intialaiselle rualle on tyypyllistä runsas mausteiden käyttö ja uskontojen määrämät rajoitukset.

Porkkanakookoshalva

Tänään tehtiin porkkanakookoshalvaa kerman kanssa. Ruoka maistuu hyväälle etenkin kun siellä on kardemummaa ja kookosta. Ruokaan kuului porkkanaa, kookosmaitoa ja hunajaa. Ruan raaka-aineena oli porkkanaa. Opin kyllä siitä että Intialaista ruoka on hyvää.


Kuvissa on raaka-aineet, porkkana paistuu rasvan kanssa ja kun ruoka katettiin pöytään.


Tänään tehtiin Dal (intialainen ruoka) ja Naan leipä ja lassi juomana. 
Naan on alunperin intialainen leipä. Se on erityisen suosittu Aasian maissa ja sopiii mausteisten ruokien kanssa nautittavaksi. Aasiassa leipä valmistetaan
usein tandooriuunissa. 
Lassi on perinteinen intialainen tai nepalilainen juoma. Se valmistetaan sekoittamalla jogurttia veteen ja mausteisiin. Suosituin lassi on mangolassi.





Kuvissa näkyy raaka-aineet ja Abdin tekemä naan taikina.

Tässä näkyy kun dal ruoka valmistuu.

kuvassa näkyy kun ruoka on katettu pöytään. 
HYVÄÄ RUOKAHALUA! 

Lähteet: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Intialainen_keittiö